Tanjir seizmičke “terasu” u beton, sa područje od 6 tisuća kvadratnih metara od mjesta ispod selo Castelluccio di Norcia da bi opremiti sa vrsta umjetne zemlje, mogla smanjiti do 10 puta intenzitet oscilacije uzrokovana zemljotres. Investicija bi se okreni 5 milijuna eura, u odnosu na 25-30 miliona potrebno da vratim zajednici kuće, skladišta i prodavnice skoro potpuno razoren do temelja do potresa 30 oktobra 2016, dok je u pitanju vreme i cilj je da se završi izradu veliki tanjir “terasu” u razmaku od jedne godine, onda moraš da nastaviš sajt za obnovu pravim zgradama ili uništena ili preživjeli od užasne šok od jačine od 6,5 ujutro 30 oktobra 2016.

Maxi tanjir ispod selo Castelluccio intervencije je predstavila nekoliko dana zajednicu Castelluccio, sastoji od vlasnika oko 150 jedinica, svi umješani u inovativne prijavu takozvanog sistem “zemlju izolaciju”, rođen u Novom Zelandu i u Japanu, ali onda se koristi u Kaliforniji, Turskoj, a u Italiji, posebno za mostova, kao i za Bolnicu u More od Napulja. Prof Marko Znači, fakulteta Inženjerstva sa Univerziteta u Perugia, koordinate preliminarni studije i Umbria24 četvrtak, objasnio: “primjena ovaj sistem izolacije zemlje poznat je diljem svijeta i da se osigura da zaštite je vrlo visoka, koji se sastoji ne samo u odsustvu kolaps u slučaju zemljotresa također od jačine od 6,5, kao što je bio slučaj 2016, ali čak i za manje štete”.

Prof Znači: “Ne više otapanja ili svjetlo štetu” Iz tehničkog tačke gledišta možda neće biti potrebno, ali u drugim riječima, veliki tanjir na koji to mora biti ponovo rođeni Castelluccio “polako” oscilacije zemljotresa, pravi zemlji trijemu ljulja polako, čak i u slučaju šokove visokog intenziteta. Ako “terenu-izolacija” nije nova da inženjeri izgradnju u seizmičke zone, intervencije se očekuje da Castelluccio ima najmanje dva neobjavljene stvari, zbog čega je jedinstvena u svetu: “u generale,” objašnjava Znači da Umbria24 – ovaj sistem je usvojila povodom izgradnju nove zgrade, dok ovdje smo rekonstrukciju preko celog sela, i onda da shvatim tanjir Castelluccio je također u formi “terasu” uprkos od onih sa ravnim površinu koji se provode u cijelom svijetu”. Pet milijuna eura ulaganja i još godinu dana rada, od tri planirano, da javnost finansija i zajednice Castelluccio će prihvatiti tako da je u srcu Sibillini zemljotresa više nije strašno.

aese!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *