Nema vise projekta za oporavak od bivše Gruber vune mill u Terni među onima za koje 2.8 milijarde od Pnrr, Nacionalna Oporavak i Otpornost Plan, bio odvojila. U četvrtak u stvari, Ministar infrastrukture Enrico Giovannini potpisao dekreta za raspodjelu resurse koje se da 159 projektima PinQua, “Nacionalni Projekat za kvalitet života”. Krajem jula Ministarstvo imao odobrio prvog ranga koje u sebi sadrži 271, izabrana od Visokog ureda osnovan na Dicastery na čelu Giovannini, za ukupno resursa od 3.2 milijarde eura.

TERNI I GRUBEROV SOCIJALNI STAMBENI PROJEKAT

RANGIRANJE U JULU

Socijalni stambeni sektor Ta cifra je sada dole u 2.82 milijardi eura, namjeravao “smanjiti,” objašnjava Ministarstvo – stambenih problema povećanjem socijalnog stanovanja dionice, da regenerirati socio-ekonomski tkanine gradskih centara i poboljšati dostupnost, funkcionalnost, i sigurnosti prostora i degradirati lokacija, često nalazi u predgrađu”. U julu figura dodijeljeno Umbria je 74 miliona, koje sada draž je nestao 15 shvatio “Gruber socijalnog stanovanja”. Projekat općine bio je na 171.mjestu, a četvorka koju su prezentirali Perugia i region dobila je veću ocjenu.

REKONSTRUKCIJA NAPUŠTENIH ZGRADA PERUGIJE

Projekti za centralnu oblast PONTE SAN GIOVANNI

Drugi projekata su “Žive u Umbria”, sa kojim Regionu je zamolila za 15 miliona za izgradnju od 15 stanica bivše Fcu, je na 24 mjesto, dok je u 59 “Visok Umbria 2030”, sa 14 miliona poena da se oporavi od serije javne i privatne robu u toj oblasti među Gradovima Castle, Citerna, San Giustino Umbertide, Pietralunga, Ram, i Gubbio. Dva projekata dostavlja općini Perugia za ukupno skoro 30 miliona (to za napuštene zgrade bivši Margaritelli i za central oblasti Ponte San Giovanni) bili umjesto stavio u 47-oj i 64 mjesto. Šta će onda Terni uraditi? Giovannini dekret pruža to “još prijedloga podnijela, smatraju podobnim od Visokog ureda ali za koji finansijski kovertu nije dovoljno, možda je priznao da finansiranje ako dodatne resursi su našli” ili u slučaju klizi od rang.

“Living UMBRIA”: projekat za 15 stanica

Projekata koji će imati korist od sredstva izabrani “uzimajući u obzir, po prvi put izričito – objašnjava Ministarstvo – princip sledeću generaciju EU o ‘ne značajnu štetu okruženje’ (Dnsh) i na osnovu pokazatelja socijalnog, kulture, ekonomske finansijski i tehnološkog uticaj”. U poređenju sa onim kada je PinQua osnovana jedna od najvažnijih noveltesa tiče se vremena. Što je finansirao u toku sa sredstava Pnrr, intervencije će biti shvatila i napravio upotrebljiv do 31 Marta 2026, bliže rok od toga prvobitno uspostavljena. Opštine i regionima će od sada 30 dana vremena za prijenos revidirane chronoprograms i “u suprotnom-upozorava Ministarstvo-to će dati za klizi od ranga”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *