U pogled na veliki uspjeh, Gerhard Richter je izložbu “pravi izgled” može biti posjetio dva tjedna više nego što je planirano do 28 novembra u mađarskom Nacionalna Galerija (MNG).
Po prvi put u Mađarskoj možemo vidjeti tako veliku izložbu nemačkog umetnika, koji obuhvaća sve godišta životu. Među skoro osamdeset radi predstavio, četiri velika, multi-članaka mogu vidjeti, dakle, ukupno dvjesto radi umjetnosti čekaju posjetilaca na izložbi, – rekao je Nacionalna Galerija.

Kao naglasila u komunikaciju, Gerhard Richter radi predstavljena na izložbi u opsegu od poznata fotografija od 1960_tih pa do najpoznatijih coloristic apstraktno radi za najnoviji, intimne olovku crteži nakon velika umetnost sliku.

Ona posebno naglašava izložbu u Budimpešti

sledeće godine, 90-godišnji Gerhard Richter objavio je prošle godine da je završio svoje životno djelo.
Za izložbu u Budimpešti, umjetnik također proizveo odvojene niz crteža, što je publika ce se prvi put videli – na MNG komunikacije ističe.

U sedmice produženje, između ostalih stvari kustos Kingom Bódi i umetnost istoričar David Fehér upoznao posjetilaca na izložbu tokom obilaske, što može biti viđena od kuće preko online obilaske.

Mali grad u Francuskoj je obavio rijedak posao sa Gerhardom Richterom.
Slika Gerhard Richter može biti prodata za desetine milijuna eura, koje je on kupio, prije 30 godina za 100.000 francuski franaka u vrijeme (15,240 eura), mali francuski grad u Lyon.

Apstraktni Bld 6302 je 82 puta 67 cm slika, napravljena 1987.,

već mnogo godina, niko nije podigao nikakvu svijest u radnom gradu Sv. svećeniku.,
dok to nije prijavio da je u 2015, na aukciji u Londonu funti 30,4 miliona (danas je cijena za HUF 13 milijardi), u slučaju život umjetnik, isto slikar prodao za bez presedana iznos, apstraktni Bild Br. 599.

Iako Rišter je 89 godina star dosije je od bilo slomljeno zbog Jeff Kuns i David Hoknija, njemački umjetnik i dalje jedan od najskuplji umjetnika u svijetu, i gradsko vijeće je sad odlučio da bi to mogao biti vrijedan aukciju zaboravljeni Rišter komad je u njihovom posjedu.

U Francuskoj, u 1960-tim, Andre Malraux, pisac i arteorticist, pokrenuo kao Ministar za kulturu, i u 1980, njegov nasljednik, Jack Lang, produžio program ohrabrivati opštine da kupi savremene radi umjetnosti, da se napravi svoj kredit kolekcija, takozvani art dućana.

Saint-Sveštenik ono sebe priliku, i svake godine gradski oci posjetio Parizu galerije da stekne savremene umetnosti posao iz raspoloživa sredstva za tu svrhu, tako da stanovnika i organizacija su Industrijski Grad mogu li da pozajmim radi iz art dućana. Za razliku od ostale slike, Gerhard Richter je slika je nikad nisam iznajmio da privatne osobe, i slika je objavljen samo u opštini je zgrada – gradonačelnik Gilles Biti rekao regionalnog novine Le Progres.

To nije bila jasna od riječi grada menadžer da nedostatku kamata ili strah od vredna slika je ostavio apstraktno posao neosigurana. U svakom slučaju, otkad su saznali šta antikviteta su, slika je zadržan u banku, a načelnik kaže to je najbolje stavio u muzeju ili umjetnička kolekcija.

Općini planira aukciji osam druge manje vrijedne slike kupio u 1980. Gradonačelnik je rekao da Richterovoj slika je “vrtoglavicu” sa jeftino ponudio stručnjaci. Gilles Gaskon je obećao da će prihod biti reinvestiran u kulturi.

Umjetnička radnja Saint-Priesta ima oko 1000 umjetničkih djela. Na desetine općina širom Francuske okupilo je svoju vlastitu umjetničku kolekciju za promoviranje savremene kulture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *