Zvanično ukidanje pokretljivost proceduru da Indelfab od Fabriano, bivši JP Industries, nasljednik u red da bivše Antonio Merloni preuzeti ‘Beli’ sektoru. Fiom traži brzu sastav iz Ministarstva Rada za zajedničke pregled produženje još šest mjeseci cassa integração, i još saziva krizni stol za Ministarstvo Ekonomski Razvoj. Za proveru dosije je stoga smrznute za sada: da budem umešana u sve su 513 radnike, koji 258 u Fabriano pogon i 255 u Umbrian jedan od Gaifana, za koje cassa integrativa će isteći na novembar 15.

U GAIFANI NANOMATERIJALI MOGLI BI BITI BUDUĆNOST

VIDEO-EX MERLONI, PUTOVANJE U PRAZNE FABRIKE

Pokrenuti poređenje utvrđenih u avgustu ce biti dodao još šest meseci sa gotovinom kao rezultat jaka pritisak iz Unije i garancija je izrazio od strane institucija. “Sad-komentara Pierpaolo Pullini od Fiom Sekretarijata Ankoni, odgovoran za ekonomske Distrikt Fabriano – vrijeme je da se reaktivira u odnosu na čvrsto način, potrebno da stvore uslovi za projekat zaštitu industrijske naslijeđa i ponovo od Indelfab i cijeli teritoriji, u krizi, koja je imala težak posljedice na Fabriano ali regionalnog važnosti”.

REGIONI I VLADA RADE NA “SPECIJALNOJ EKONOMSKOJ ZONI”

VIDEO-GIORGETTI: “NOVAC NIJE DOVOLJAN, PODUZETNICI SU POTREBNI”

Budućnost sredinom septembra u bivšoj kafeteriji uspostavljanja Nocera, ministar za ekonomski Razvoj, svejedno ti hvala Giorgetti, zajedno sa tačke Regiona razgovarao o budućnosti Gaifana, što bi moglo sastoji u realizaciji “Distrikt nanomaterials”, ubačena od Regiji u njenom oporavku Plan, i izdrzljivost. Pored toga, Regionima i vlasti rade na osnivanje “Specijalni Ekonomske Zoni”, koji bi u suštini garantujem poreza i administrativne pojednostavljenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *