Dva profesionalca bolnice Santa Maria iz Terni chosen za značajne poslove međunarodnog opsega. Dr Sergio Bracarda, direktor Odjel Onkologije je u stvari izabran ‘nadolazeći predsjednik’ od Siuro, italijanski Društvo Uro-onkologije; Dr Karlo Colosimo pridruži Naučnih Komiteta Ema, Europska agencija za lijekove.

Terni dr. Bracarda stoga izabran za predsednika, “čuvaj dolje”, odnosno u uredu na isteka trenutni mandat, SIUro: neprofitna Udruženje osnovao 1990, organizacija ima za cilj da se promovira primjena koncept podržao konferenciju pristup upravljanje pacijenti koji pate od urologic malignancies. Posebno, Udruženje ima za cilj da ohrabrivati formiranje nova ličnost Specijaliste u bet izrael koji je motiv da prevaziđe barijere-svoj stav, kulturna i rad na vlastite disciplinu porijekla, i razviti multi-disciplinski vještine posla sa edukaciji urologa, Medicinski Onkologa, Onkologa, Radiotherapists, Anatomo-Patolozi, i ostali umešani u dijagnozi i tretman rak od urological. Dr Colosimo, direktor Kompleksne Strukture za Neurologiju iz Bolnice Santa Maria, nakon imenovanje co-direktor vijeće je naučno na parkinsonovu bolest i pokret poremećaja, imenovan je član komiteta, Naučni rome (Sag) na neurologiju, Evropska lijekova agencija (Ema) sa sjedištem u Amsterdamu. Ema je odgovorna za odobravanje upotrebe i stavljanje na tržište svih lijekova na nivou EU. Na SAG Neurologiju je kao savjetnik odbora 8 stručnjaci odabrani iz raznih zemalja Unije, koji pomoći agencija u sudeći kvalitetu ili ne klinička ispitivanja su preduslov za odobrenje od nove lijekove.

 

Bolnica Santa Maria “Dva mjesta” – objašnjava dr. Alesandra Ascani, medicinski direktor Santa Maria – to unaprijediti ne samo već prestižna karijeru od oba naša profesionalaca, ali demonstracija kako je to relevantno da bi mogli da se kladimo na nastavak rasta profesionalizma, ne samo na nacionalni nivo ali također international. Sve u cilju stalnog podizanja kvalitetnih standarda usluga koje Santa Maria nudi bolesnim ljudima”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *