Prvu i jedinu nezamjenjivu oznaku pokrenuo je svjetski poznati mađarski slikar.
Dok investicione zajednice je u digitalnoj valuti groznica, svet umetnosti je također inspirisan kripto tržištu i inicijator najpoznatijih instrument. Pored činjenice da Anton Molnar je nedavno uzeo zapravo nepoznati Satoshi Nakamoto da platno, umetnik je pokrenula njegov singl NFT (non-nepouzdani znak), da koja je mađarski cryptocommunity mogu da licitiraju na OpenSea.io sajt.

U vezi sa lansiranjem aukciji, Anton Molnar objasnio: “blok lanac tehnologija danas pobjeđuje savremene umetnosti, tako stvoriti ne samo finansijski, ali i investitor revolucije. Zašto je onda samo moj Satoshi portret jedini izvor NFT digitalnog rada? Odgovor je jednostavan: kao moj život, moji radovi su jedinstveni i nezamenljivi, i ovo ne može biti drugačije od mog digitalnog otiska ruke!”

Mađarski umetnika živi u Parizu je jedna od najuspjesnijih i poznat mađarski slikara koji žive u inostranstvu. Njegov rad su i generalno tražen, i njegove slike su također kupljen od strane art fondacija i poznati privatnih kolekcionara (Cindy Crawford, Jacques Chirac), kao i naređenja od velike kompanije (Louis Vuitton, Moet & Henessy). Njegovi radovi su bili Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall i Jasper Johns na aukcijama u Tokiju.

“Netuddi!”NFT ide putem potpuno nezavisan od fizičkog rada. Uljna slika bit će otkrivena u Budimpešti 23 novembra, koju organizira DLAB.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *